Blogg

B-prov

2013-08-26 21:08

Ludvika ÖKL 2:a pris. Ett trevligt prov i härligt sensommarväder. Vi gick i första paret med de fördelar och nackdelar det innebär. Bland annat hade jag åter tagit fel på var viltet låg på vattendirigeringen. Men den hjälpsamme domaren hann korrigera mig innan jag skickade Mimmi. Mimmi visade upp ett mycket bättre retrieverarbete än på tidigare prov - jätteroligt. Det som drog ned priset från en etta var problem med den ena landmarkeringen och ett något otillräckligt fältarbete. Vi är mycket nöjda med Mimmis arbetsinsats.

DSC01431

Mimmi kommer in med en fågel från fältet


Vattendirigering med drag

2013-08-19 17:35

I dag tränade jag vattendirigering med Mimmi. På vägen hem till mig med en dummy, visade hon att något störde henne. När hon kom fram till mig, tittade jag på hennes bakben och hittade ett fiskedrag i en fanan. Det tog en stund att lirka loss dragets krokar ur pälsen. Hela tiden stod Mimmi stilla med dummyn i munnen. Duktig flicka!

DSC01395

Gun visar fiskedraget som Mimmi hade i ena "byxan".


Vad har hänt?

2013-05-13 20:40

Det inofficiella B-provet som vi ansvarade för, är genomfört. Två 1:a pris utdelades, ett till Seasymphony Emergency Brake och ett till Eldflammans Birka Borkason. Grattis till er. Mera information om provet kommer i Golden Nytt. Mimmi har debuterat i ökl B-prov. GRK Västmanland var arrangör, provet var inofficiellt men med vilt. Ett trevligt prov - Tack Västmanland-sektionen! Vi träffade många andra golden ekipage, vilket är mycket kul. Mimmi fick ett 3:e pris, som vi är glada för. Resultat och bild finns på Västmanlands hemsida.

DSC01352      

Stefan och Mimmi på B-provet


Sthlm-Hundmässa 2012

2012-12-16 15:54

Chuck var "klapphund" i rasmontern på söndagen. Han var också med i rasparaden.

Hundmässa 002

Chucks uppfödare Marit Hedström, Kennel Lisabackens var på besök och hälsade på Chuck.